Foto: Bildbyrån

Boston Bruins vann idag klassikermötet mot New York Rangers med 4-1. Boston leder just nu East Divison medan Rangers har haft svårt att få ihop något vägvinnande spel och befinner därför på sjätteplats. I år hoppades både fans och ledningen hos Rangers att laget skulle ta nästa steg men istället har säsongen kantats av problem.

New York Rangers har både haft svårt med försvarsspelet vilket även fortsatte i kvällens match mot Boston men även produktionen framåt har i stora stunder lämnat en del att önska. Mika Zibanejad som gjorde stor succé förra säsongen har denna säsongen bara lyckats göra sex poäng på 18 matcher. Ett litet glädjeämne för Rangers i kvällens match var att draftettan Alexis Lafreniere assistera till lagets tröstmål i mitten av den tredje perioden. För att New York Rangers ska kunna ta sig till slutspel krävs det att Zibanejad och det andra stjärnorna börjar leverera på en högre och jämnare nivå.

Boston däremot har ett starkt lag som maler ner motståndarna där tjecken David Pastrnak ofta står för det lilla extra. Han började säsongen skadad men har på 11 matcher gjort 16 poäng. I kvällens match assistera tjecken till både 1-0 och 3-0. Backen Charlie McAvoy var också tongivande med ett mål och en assist.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson

Martin Fredriksson – Sportskribent
martin@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här