I den senaste NHL-omgången möttes Vancouver Canucks och Toronto Maple Leafs. Matchen blev inte bara blev en kamp mellan två ishockeygiganter, utan även ett tillfälle för duktiga svenskar att visa framfötterna.

Under natten till söndagen möttes Vancouver och Toronto i NHL. Matchen som slutade med en 6-4-seger för Vancouver var fylld av imponerande insatser från de svenska spelarna Elias Pettersson, Nils Höglander och William Nylander.

Redan från matchens början tog svenska Nils Höglander kommandot genom att sätta både 1-0 och 2-0. Höglandet står för sin bästa säsong i NHL hittills med totalt 14 mål, vilket stärktes ytterligare efter de inledande målen. Conor Garland ökade på ledningen till 3-0. Många trodde vid det läget att vinsten var given, med Maple Leafs kom ut taggade till den andra perioden och William Nylander reducerade efter knappt fem minuter. Torontos Jake McCabe sköt sedan in 2-3 och strax därefter var Nylander framme igen och kvitterade. 

Avgörandet stod dock Elias Pettersson för. Som en av Canucks stjärnor steg han fram och ledde laget till vinst genom ett mål och en assist i tredje perioden. Hans mål blev det 25:e för säsongen. Petterssons prestationer under säsongen har definitivt stärkt hans plats som en av de mest framstående spelarna i laget.

Både Elias Pettersson och William Nylander har nu 61 poäng vardera i NHL:s poängliga, vilket både skapar rivalitet i matcherna och lyfter fram den svenska talangen i NHL.