Foto: IIHF

Det var i den kanadensiska provinsen Alberta som världens längsta ishockeymatch har utspelat sig. Organisatören Brent Saik och 39 andra spelare har spelat en ishockeymatch som varade i 252 timmar (10 dagar och 12 timmar) av oavbruten ishockey. Matchen spelades för att samla in pengar till Cure Cancer Foundation som är Kanadas motsvarighet till cancerfonden.  

Det tidigare rekordet i världens längsta ishockeymatch var på 251 timmar och rekordhållarna var faktiskt samma organisation med Brent Saik i spetsen. Den matchen utspelade sig sig för tre år sedan, men nu har man alltså slagit sitt egna rekord i världens längsta ishockeymatch.

Tillsammans med volontärer har de 40 spelarna spelat matchen i olika skift för att kunna hålla igång matchen under så lång tid. I och med att det är pågående pandemi så tilläts inte någon publik och alla inblandade var tvungna att testa sig dagligen för covid-19. Så istället livestreamades hela matchen för att samla in pengar till Cure Cancer Foundation. Och responsen blev enorm, 1.8 miljoner dollar samlades in under matchens gång.

– Varje gång vi gör evenemang likt detta är vårt jobb att kunna bota cancer. Det är vårt motto, säger Brent Saik som är organisatör för evenemanget och som förlorat både sin pappa och fru i cancer.

Matchen som nu slog världsrekord som den längsta matchen någonsin spelades på en uterink och spelarna hade inga lätta förhållanden att spela matchen i, det var mellan -10 och -32 grader ute perioden. Mellan sina ishockeypass både spelarna i husvagnar vid sidan av rinken och totalt slutade matchen som spelades mellan lagen Team Hope och Team Cure 2649 mot 2528. Det sköts totalt 20249 skott under matchen.

Detta var nionde gången som organisationen bakom evenemanget anordnade likande tillställningar och totalt har de samlat in över 7.5 miljoner dollar till Cure Cancer Foundation.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här