Foto: Bildbyrån

Först kom beskedet att den Tyska hockeyligan avslutas i förtid på grund av spridningen av coronaviruset. Nu väljer Österrike och Polen att följa detta exempel och avslutar ligorna i förtid. 

Den österrikiska ligan hade kommit till kvartsfinalspelet, men efter beskedet att alla matcher i Österrike måste spelas inför tomma läktare på grund av spridningsrisken så väljer nu istället det österrikiska ishockeyförbundet att stoppa allt spel och avsluta säsongen.

Detta innebär att ingen vinnare kommer att utses i årets säsong i Österrike.

I Polen hade lagen kommit fram till semifinalerna men nu väljer det polska ishockeyförbundet att avsluta ligan med omedelbar verkan. Detta påverkar även damligan i landet som även den hade kommit fram till semifinalerna.

Men till skillnad från Österrike och Tyskland så utses en vinnare i Polen, det blir det laget som hade högst poäng i grundserien som utses till vinnare. På herrsidan blir vinnarna GKS Tychy och på damsidan blir vinnarna KH Polonia Bytom.

Svenska ligorna fortsätter som vanligt i Sverige och efter besked under onsdagen så kommer matcherna i Sverige fortsätta att spelas även med publik.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här