Foto: Bildbyrån

Svenska Ishockeyförbundet hade budgeterat för 25 000 biljetter till Tre Kronors tre matcher i Beijer Hockey Games. En budget som redan har slagits då nästan 30 000 biljetter har sålts. Populäraste matchen är lördagens möte mot Ryssland där 11 000 biljetter har sålts. 

Hemmaturneringen i Euro Hockey Tour har haft svaga publiksiffror tidigare där intresset var så svagt 2015 och 2016 att den till och med ställdes in. När turneringen sedan drog igång igen 2017 och spelades i Göteborg så var intresset fortsatt svagt. 2018 spelades turneringen i Södertälje och på hovet då var intresset något högre,  men fick ett riktigt uppsving till 2019. Då spelades turneringen enbart på hovet och snittet för Sveriges tre matcher låg då på 7300 personer. Inför årets turnering är intresset än högre och drygt 30 000 biljetter är redan sålda till Sveriges matcher.

Till den här turneringen så kommer Beijer Hockey Games återigen att spelas i Globen och flytten verkar ha fallit publiken i smaken då den budgeterade siffran på 25 000 biljetter redan är passerad.

Matchen mot Ryssland på lördagen är än så länge den matchen som har lockat mest biljettköpare då 11 000 biljetter är sålda till den matchen. Den avslutande matchen mot Finland är nästan 10 000 biljetter sålda. Till öppningsmatchen på torsdagen mot Tjeckien så är 8 500 biljetter sålda.

Intresset inför årets turnering är med andra ord väldigt högt bland fansen och allt pekar på att det kommer bli en riktig publikfest till helgen när turneringen spelas.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här