En av svensk ishockeys största spelare under 2000-talet, Joel Lundqvist, väljer att lägga skridskorna på hyllan. Detta meddelar stjärnan till Frölundas hemsida.
– Jag vill vara ärlig mot klubben, fansen, lagkamraterna och mig själv, säger Lundqvist.

Under tisdagen kom ett tungt besked för alla Frölunda-anhängare ute i landet. Den mångårige lagkaptenen och ansiktet utåt för föreningen, Joel Lundqvist, väljer att tacka för sig efter säsongens slut. 40-åringen har nu meddelat sitt definitiva beslut och kommer inte att förlänga kontraktet efter säsongen.

Jag älskar fortfarande att tävla och spela hockey, men har sedan november förra året funderat på om jag skall fortsätta spela eller inte. Det har varit mycket tankar och känslor att hantera, men jag har landat i att det här blir min sista säsong. Jag vet vad som krävs på och utanför isen, i min roll, och jag känner mig klar. Jag vill vara ärlig mot föreningen, mina lagkamrater, fans och mig själv”, säger Lundqvist i ett uttalande på Frölundas hemsida.

I totalt 20 säsonger har Joel Lundqvist tillhört Frölunda under sin spelarkarriär. Förutom en avstickare till Dallas och NHL i mitten på 2000-talet så har Lundqvist varit Frölunda trogen sedan han och tvillingbrorsan Henrik anslöt till klubben i slutet på 90-talet. Med 14 säsonger bakom sig som lagkapten blir säsongen 2022/23 den sista som spelare.

”Jag är oerhört taggad inför resten av säsongen, den sista och viktigaste delen. Att få vinna är det självklara målet, samtidigt som jag vill njuta av att få representera Frölunda med allt vad det innebär. För mig är det fullt fokus på här och nu innan det är dags att blicka mot ett nytt kapitel i livet”, säger centern.

Genom åren i Frölunda har Joel Lundqvist tagit fyra SM-guld med klubben (2002/03, 2004/05, 2015/16, 2018/19) samt fyra guld i Champions Hockey League. Han har dessutom tre VM-guld på kontot med Tre Kronor.