Foto: Bildbyrån

Han har varit tränare i Färjestad och Leksand, men nu går alltså flyttlasset utomlands för Leif Carlsson. Under onsdagen presenterats han som huvudtränare för EV Landshut som spelare i den tyska andradivision. 

Leif Carlsson som var med och vann SM-guld med Färjestad säsongen 2010/2011 som assisterade tränare blev sedan säsongen efter huvudansvarig för klubben. Där blev han kvar fram till till säsongen 2017/2018 då han bytte SHL och Färjestad mot Leksand. I Leksand var Carlsson tränare fram till mitten av förra säsongen då han fick sparken av Leksand.

Carlsson har sedan dess stått utan tränarjobb men nu står det alltså klart att han blir huvudtränare för den tyska klubben EV Landshut. Laget spelet i den tyska andradivisionen och där laget för närvarande ligger på en 12:e plats i tabellen.

Leif Carlsson är sedan tidigare bekant med den tyska ishockeyn då han under sin spelarkarriär gjorde fem säsonger i Eisbären Berlin och Revier Löven Oberhausen i slutet av 90-talet. Tränarjobbet i EV Landshut blir hans första tränarjobb utanför Sverige.