Foto: Bildbyrån

Frölundas J18-lag vann under lördagen helgens första SM-guld när man besegrade Färjestad med 5-3. Imponerande, absolut, men för många av spelarna var det inte slut där.

Cirka två timmar senare skulle nämligen J20-laget spela semifinal mot MODO, där en stor del av truppen bestod av spelare från de färska SM-guldvinnarna i J18.

Närmare bestämt sju spelare födda -01 eller senare har under säsongen kombinerat J18- och J20-spel. En imponerande siffra, speciellt då majoritet av dessa har tongivande roller även i J20. Jag tänker på Lucas Raymond, Elmer Söderblom och Karl Henriksson, som alla spelar mycket i fem mot fem, men också är viktiga för Frölundas power play.

Det ska sägas att även semifinalmotståndaren MODO hade fem 01:or i truppen, plus Hugo Styf född 2002. Flera av dessa spetsspelare på J20-nivå. Hade det inte varit för de silverkromande gallerna hade det varit omöjligt att skilja ynglingarna ur mängden.

Hatten av till Frölunda, MODO och alla föreningar som utvecklar spelare av den här kalibern. Hatten av till spelarna själva som glatt spelar två raka matcher på högsta möjliga juniornivå. Hatten av till vem det nu var som kom på idén att vi skulle få se alla dessa samlade på en och samma plats under en hel helg.

Att spetsen i svensk juniorhockey är unik har vi redan tagit upp, men det är bredden som imponerar mest.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här