Foto: Bildbyrån

Erik Karlsson har hittat målformen igen. I nattens tredje konferensfinal borta mot St Louis Blues blev svensken stor hjälte med sina två mål. Det senare på övertid, efter en mycket kontroversiell situation. 

Det stod 4-4 i matcher inför nattens möte i Enterprise Center, i St Louis. Erik Karlsson hade inte gjort mål sen 29:e december, men igår kom äntligen målet som spräckte nollan. Och vilken ketchupeffekt det blev.

Första målet var ett välplacerat handledsskott som gav San Jose Sharks ledningen med 0-1. Tvåan blev ännu viktigare. Efter 4-4 under ordinarie tid var det med 5:23 kvar av övertiden som Blue-målvakten släppte retur på ett skott. Pucken hamnade hos Sharks-spelaren Timo Meier som använde handen för att passa över den till Gustav Nyqvist som hittade Erik Karlsson på bortre stolpen. Karlsson drog till på direkten, och efter målet var Blues-spelarna rejält upprörda över domarens beslut att inte blåsa för handpassning.

Matchhjälten ovetande 

”Jag såg det faktiskt aldrig”, sa matchhjälten Karlsson när nhl.com frågad honom om handpassen. ” Jag tror Gustav (Nyquist) fick pucken framför nät och jag höll mig bara framme.”

San Jose Sharks leder nu matchserien med 2-1.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här