Vilken hockeyhelg vi har framför oss. Karjala Cup, NHL matcher i Globen och ett toppmöte i Hockeyallsvenskan. Det finns mycket gott att plocka i hockeypåsen den här helgen. 

Finland – Sverige

De finska lejonen ska ta mot Tre Kronor i Hartwall arena. Karjala Cup ska avslutas med hatmötet mellan grannländerna. Det var ett Finland som inledde turneringen med att imponera och mot Ryssland och vända underläge till seger 4-3.

Tre Kronor hade det jobbigare och kom inte alls upp i sin nivå mot Tjeckien och förlorade med 3-1.

Båda lagen har även matcher under lördagen i Karjala Cup innan de möter varandra. Finland möter Tjeckien och Tre Kronor ställs mot Ryssland. Två tuffa matcher men där jag tror att det är Sverige som kommer att få slita mest av lagen.

Detta gör att Tre Kronor kommer ha spelare som är tröttare till Söndagens match än vad hemmanationen kommer ha. Vilket ger Finland ett övertag.

Finlands trupp innehåller också mer rutin och spets än den svenska truppen, mängder med spelare i Finlands lag var med i våras och tog VM-Guldet. Sverige har ingen spelare i Karjala Cup som ens var med i den svenska VM-truppen.

Här måste jag tyvärr gå mot Sverige och lägger mina pengar på att Finland löser en seger i den här matchen till oddset 1.98 hos 888sport.

Matchen spelas Söndag 10/11 klockan 16.30

ODDSET hos 888sport – 1.97

Modo – Björklöven

Toppmöte i Hockeyallsvenskan ettan mot tvåan. Ett glödhett möte mellan rivalerna. Modos hemmaarena kommer vara slutsåld och det kommer vara ett magiskt tryck inne på Fjällräven Center.

Hemmalaget har imponerat stort på hemmais, 6 raka vinster och endast 1 förlust har det blivit på hemmaplan under årets Hockeyallsvenskan, detta har bidragit till att laget nu ligger på en andra plats i tabellen.

Björklöven har inte varit mycket sämre framförallt på bortais, 6 vinster på 8 matcher har det blivit och många imponerade segrar där spelet stundtals varit bländande från Umeå laget.

Detta är en match med två lag som öser framåt och inte håller igen. Modo har i snitt gjort 5.6 mål de senaste fem hemmamatcher, björklöven å andra sidan ligger på ett snitt på 3.5 mål på bortais den här säsongen.

Upplagt för folkfest och målfest i detta möte. Mitt spel är att det blir över 5.5 mål i matchen till oddset 1.92. Oddset finner ni hos No Account Bet. 

Matchen spelas Lördag, 9/11 klockan 18.00

Oddset hos No Account Bet – 1.92

Tampa Bay – Buffalo

NHL kommer till Sverige och globen. Dubbelmöte mellan Tampa Bay och Buffalo står på menyn. Lagen möter varandra först under fredagskvällen för att sedan ställas mot varandra igen under lördagen.

Det kommer bli bra drag då båda matcherna är slutsålda sedan länge. Men spelarna har haft långa resor hit och ett hektiskt spelschema under säsongen.

Så vi kan nog inte förvänta oss att det blir något skönspel varken på fredagen eller lördagen från lagen.

Båda lagen går in till detta dubbelmöte med förluster i Bagaget. Buffalo är inne i en tyngre svit med  4 förluster på de 5 senaste matcherna. Tampa har även de haft lite problem på slutet och har 2 segrar på sina senaste 5 matcher.

Jag kommer att satsa på två olika spel ett till på fredagskvällen och ett till på lördagen.

Fredagen – Där tror jag att det kan rinna iväg en del med målen. Lagen vill visa upp sig för en ny publik och med lite trötta ben och en sämre form på båda lagen kan det nog rinna iväg en del gällande målen. Så jag väljer att spela över 6 mål till oddset 1.77. Blir det exakt 6 mål är det pengarna tillbaka. Oddset finns hos Mr Green.

Lördagen – Här tror jag att Tampa Bay kommer vinna matchen. Tampa är överlag ett bättre lag och med fredagsmatchen i ryggen så tror jag att Tampa går ut och löser en seger under lördagen till oddset 1.95. Oddset finns hos Mr Green.

Matcherna spelas Fredag, 8/11, klockan 20.00 och Lördagen 9/11, klockan 19.00

Fredagens odds hos Mr Green – 1.77
Lördagens ODDS HOS Mr Green – 1.95

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här