Foto: Bildbyrån

Färjestad-kaptenen Mikael Wikstrand gjorde en gångna säsongen 20 poäng på 47 matcher för sitt Färjestad. Men nästa år får Karlstad-klubben klara sig utan sin backkugge. Trots att det återstår två år på kontraktet är Wikstrand nu istället klar för Ak Bars Kazan i KHL. ”Vi är nöjda med affären”, säger Färjestads GM Peter Jakobsson. 

”Det är en liten dröm som går i uppfyllelse”, kommenterar huvudpersonen själv kontraktet med AK Bars Kazan som är skrivet på två år. ”Att få möjligheten att spela för någon av de riktigt stora klubbarna i KHL är ju få förunnat och jag ser fram emot äventyret”.

För Färjestads GM Peter Jakobsson kom övergången föga oväntat och jakten på en ersättare är redan igång. Enligt Jakobsson vill man från klubbens håll inte kommentera prislappen för övergången, men konstaterar att man gjort en bra affär.

”Vi som förening har valt att inte stå i vägen för Mickes önskan. Hur affären sen ser ut och vilka belopp det rör sig om är inget jag vill kommentera. Det är en affärsuppgörelse och de siffrorna behåller vi för oss själva. Men vi är nöjda med affären”, säger Jakobsson till klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här