Foto: Bildbyrån

Den gångna säsongen blev ett stort misslyckande för AIK, sist i hockeyallsvenskan och nu har klubben verkligen agerat. Nästan hela truppen från förra säsongen har fått lämna laget  och med hjälp av ett konsortium lett av oljemiljardären Torbjörn Törnqvist ska ett nytt lag ta form. 

Tanken med pengarna är att öka lönebudgeten med tjugo procent jämfört med säsongen som varit, med hjälp av dessa pengar ska spelare med högre kvalitet kunna plockas in och göra AIK till ett topplag i allsvenskan igen med ett långsiktigt mål att nå SHL.

Truppen har redan börjat ta form, tidigare Oskarshamntränaren Håkan Åhlund har plockats in som tränare och två återvändande spelare i form av Anton Holm och Fredric Weigel har redan skrivit på för AIK.

Nu har ytterligare pusselbitar till nästa års lagbygge hamnat på plats. Anton Blomqvist har tagits in som assisterande tränare till Håkan Åhlund och duon återförenas därmed efter sin tid tillsammans i Pantern säsongen 2016/2017.

Samt att ytterligare två spelare har skrivit kontrakt med AIK till nästa säsong. Det handlar om norske landslagsbacken Christian Kåsastul som närmast kommer från Frisk Asker i Norge. Kåsastul har en tidigare sejour i svensk ishockey när han säsongen 2017/2018 representerade Vita Hästen. Då blev det 33 matcher och 6 poäng för Kåstastul.

Den andra spelaren som AIK har knutit till sig är Amil Krupic. Han har en väldigt lyckosam säsong bakom sig i hockeyallsvenskan konkurrenten Kristianstad där det blev 36 poäng på 48 matcher för Krupic från sin backposition. Detta ledde till att han slutade trea i den totala poängligan för backar i hockeyallsvenskan.

Både Kåsastul och Krupic har skrivit på kontrakt med AIK som gäller över säsongen 2020/2021.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här