Foto: Bildbyrån

Den eviga frågan kvarstår: Vem spelar längst, 47-åriga Jaromir Jagr eller svenska ikonen 43-åriga Conny Strömberg? Och svaret dröjer, för Strömberg har nu skrivit på för Surahammer – sin 25:e klubb i karriären. 

Efter 24 olika klubbar, både i Sverige och utomlands, och en hockeykarriär som varat i flera decennier är Conny Strömberg klar för ännu en klubb. Strömberg delade fjolårssäsongen mellan Arboga, Örnsköldsvik och Hudiksvall (samtliga i division 1), men är mest känd för sina år i Modo och Örebro. Den nya klubben Surahammar kom i fjol sist i HockeyEttan Västra och hoppas med Strömbergs hjälp kunna klättra i tabellen.

”Vi hoppas att Conny Strömberg med sin erfarenhet, sitt hockeykunnande och sin näsa för mål skall kunna ge vårt unga, lovande lag den rutin, spets och de poäng som behövs för att etablera laget i mitten av Hockeyettan säsongen 2019/20”, säger klubbens sportchef Mattias Karlsson.

Tidigare i vår förlängde den legendariske NHL-spelaren Jaromir Jagr sitt kontrakt med moderklubben Kladno i Tjeckien. Jagr fyllde 47 i februari – frågan är om Strömberg spelar lika länge?

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här