Så var januarimånad slut och februari ska göra entré. Helgen är kommen och det bjuds självklart på intressant ishockey.

HV71 – Växjö

Smålandsderby mellan HV71 och Växjö står på menyn. Två lag som har uppåtgående trend efter en lite tyngre period. Framförallt hemmalaget hade en tuff start på det nya året där det blev 6 raka förluster innan HV71 kunde ta sin första seger den för året den 25:e januari. Sedan dess har det dock blivit tre raka segrar och formkurvan pekar uppåt. För bortalaget Växjö så blev det förlust senast mot serieledarna Luleå men formkurvan är ändå bättre än vad den varit innan, tre raka segrar hade laget innan Luleåmatchen och spelet har sett allt stabilare ut på slutet.

Det skiljer 11 poäng mellan lagen i tabellen, HV71 ligger för närvarande på en sjätte plats i tabellen samtidigt som vi hittar Växjö på en tionde och sista slutspelsplatsen i tabellen.

Derbyn är alltid lite speciella och det brukar smälla lite extra när de här lagen möter varandra. De senaste mötena har även varit målglada och ingen av de fem senaste matcherna mellan lagen har slutat med mindre än 5 mål.

Hemmalaget HV71 har även hittat målformen på slutet och snittar 4.4 mål per match de senaste fem matcherna.

Så en match med lite extra känslor och två lag som har en uppåtgående formkurva, jag väljer att satsa på överspel i den här matchen och att det blir över 5.5 mål i matchen.

Vårt tips: är:  Att det blir över 5.5 mål i matchen (inklusive förlängning och straffar) till oddset 2.50. Oddset hittade vi på Betsson

Matchen spelas 18.00, Lördag, 2/1.

SPELA HÄR!

Kristianstad – AIK

Bottenmöte i hockeyallsvenskan. Krisande AIK som ligger sist i tabellen ska ta sig till Kristianstad för att försöka minska gapet upp till just Kristianstad som är laget närmast i tabellen. Det skiljer dock hela 16(!) poäng mellan lagen med 11 matcher kvar att spela, samt att AIK har 20 poäng upp till säker mark. Så allt annat än AIK spelar kval för att hålla sig kvar i hockeyallsvenskan känns som ett större mirakel.

För Kristianstad som ligger näst sist i tabellen så ser det något ljusare ut 4 poäng har laget upp till Almtuna som är ovanför strecket.  Laget har även två raka segrar i bagaget så formen pekar uppåt.

För AIK är det likt hela säsongen varit nattsvart, 6-1 förlorade laget med senast på hemmaplan mot Almtuna och spelet såg allt annat än bra ut i den matchen.

I slutet av säsongen så handlar det mer om AIK att få till ett spel och känna medvind inför våren som komma att bli en riktig tung historia för AIK.

Jag kommer dock i den här matchen faktiskt att spela på AIK i den här matchen. Oddset på en bortaseger 2.60 lockar och även om Kristianstad möjligtvis ska vara något favoriter tycker jag inte heller att hemmalaget imponerat speciellt mycket under säsongen så oddset 1.50 som hemmalaget har är för lågt i mina ögon.

Så därför väljer jag att spela att AIK vinner till 2.60 inklusive förläning och straffar

Vårt tips är: AIK vinner matchen (inklusive förlängning och straffar) till oddset 2.60. Oddset hittade vi på 888sport

Matchen spelas 15.15, Lördag, 1/2.

SPELA HÄR!

Spartak Moskva – Dynamo Moskva

Moskvaderby mellan Spartak och Dynamo. Båda lagen har häng på toppen och ligger på fjärde respektive femte plats i den västra divisionen. Moskvaderbyn är alltid speciella oavsett vilken sport som den spelas i och rivaliteten mellan klubbarna är djupt rotad.

Så räkna med att det kommer smälla extra på isen när lagen ställs mot varandra.

Båda lagen har en fin form med tre segrar vardera i bagaget. Dynamo har dock det psykologiska övertaget mot Spartak då laget har vunnit de tre senaste mötena mellan lagen och även 5 av de 6 senaste matcherna.

Dynamo Moskva är även ett stabilt bortalag samtidigt som Spartak Moskva har spelat bättre på bortais än vad laget har presterat på hemmaplan under den här säsongen.

Oddsen inför matchen är helt jämna mellan lagen och det kommer garanterat bli en tuff match. Men jag väljer att spela på bortalaget i den här matchen och oddset 2.45 på en Dynamo seger.

Vårt tips är: Dynamo Moskva vinner matchen till oddset 2.45. Oddset hittade vi på ComeOn

Matchen spelas 15.30, Lördag, 1/2.

SPELA HÄR!

Washington Capitals – Pittsburgh Penguins

Ett riktigt toppmöte i NHL när 1:an mot 3:an i den östra konferensen ska möta varandra. Räknar man sett över hela NHL så är även Washington ligans poängbästa lag med Pittsburgh som fjärde bästa lag. Så det är en riktig höjdarmatch vi bjuds på och den spelas för oss svenskar på den behagliga tiden 18.30.

Washington har varit riktigt imponerade i år och första kedjan med Bäckström, Ovechkin, Wilson, Kempny och Carlson har producerat poäng i mängder. Totalt har kedjan gjort 203 poäng under säsongen. Laget i stort har även varit målfarliga och med 185 mål på 50 matcher är det endast Toronto som har gjort fler mål med 186 mål.

Pittsburgh är inte heller något dåligt lag och har sett stabila ut under hela säsongen även här är målskyttet framåt stabilt och laget har gjort 168 vilket är sjätte bäst i hela lagen. Men något som är än mer imponerade är lagets defensiv där de även ligger i toppen vad gäller minst insläppta mål.

Det är alltså två lag som spelar riktigt bra ishockey som mötas, här kan det sluta hur som helst men jag ser Washington som lite favoriter i den här matchen. Pittsburgh har en del spelare skadade och båda lagen har match dagen innan så återstår att se hur slitna spelarna är till den här matchen.

Så mitt spel till den här matchen blir att Washington vinner matchen till oddset 2.21

Vårt tips är: Att Washington vinner matchen (inklusive förlängning och straffar) till oddset 2.21. Oddset hittade vi på No Account Bet

Matchen spelas 18.00, Söndag, 2/2.

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här