Helgens hetaste hockeytips!

Malmö – HV71

Helgens enda match i SHL spelas mellan Malmö och HV71 i Malmö Arena. Efter Chanel One Cup uppehållet har Malmö hittat formen rejält. Seger i uppstarten borta mot HV71 följdes upp av en imponerande 4-0 seger hemma mot Djurgården. Malmös finska forward Matias Myttynen har svarat för 3 mål de på de senaste 2 matcherna.

HV71 ligger för närvarande på 5e plats i tabellen, laget har varit jämnt under hela säsongen där styrkan i laget ligger framförallt i det kollektiva försvarsarbetet. HV71 har endast släppt in 57 mål under de inledande 26 omgångarna i SHL. I senaste matchen vann man på bortaplan mot Skellefteå AIK med 3-0. Till denna match så saknar HV71 målvakten Hugo Alnefelt som befinner sig i Tjeckien för att deltag under JVM.

Jag tror att denna matchen kommer vara väldigt målsnål och väljer därför att spela.

Båda lagen gör åtminstone 2 mål – inklusive förlängning och straffläggning NEJ till 1.93 hos 888sport

Matchen spelas lördag 21/12 klockan 15.15

ODDSET hos 888sport – 1.93

Västervik – Tingsryd

Västervik har haft stora problem med sitt hemmaspel under säsong. Innan lördagskvällen match så har man 5 raka förluster på hemmais. Senaste matchen man tog poäng på hemmaplan var den 13 november då man besegrade BIK Karlskoga efter förlängning. Västervik har haft stora problem med målvaktsskador under säsongen. Den tänkta målvaktsuppsättningen Samuel Ward och Ádám Vay har varit skadade. I Ádám Vay fall så kommer han missa resten av säsongen. Men det finns även glädjande målvaktsnyheter om Västervik, lånet från Visby/Roma Daniel Marmenlind stod för en utmärkt insats i senaste matchen när laget besegrade Vita Hästen med 1-0.

Tingsryd kommer in till matchen med ett gott självförtroende efter storseger mot AIK i senaste matchen. i den matchen vände man ett 0-2 underläge i första perioden till seger med 5-2.

I förra mötet mellan lagen vann Tingsryd med 1-0, jag tror att detta kan bli en målsnål match också och väljer därför att spela under 4.5 mål under ordinarie tid hos mr green till oddset 2.06.

Matchen spelas lördag 21/12 klockan 18.00

Oddset hos Mr Green – 2.02

Carolina Hurricanes – Florida Panthers

Carolina fortsätter att visa fin form i NHL, laget har nu tagit poäng i 7 raka matcher och vänder nu hem till hemmais efter en 5 matcher lång bortaturne. Skadeläget i Carolina ser bra ut, endast finska forwarden Erik Haula saknas. Lucas Wallmark gör sin 4je säsong i Carolina, men det var först förra året som Lucas börja få speltid. Denna säsongen har Wallmark svarat för 12 poäng fördelade på 5 mål och 7 assist.

Florida Panthers har haft en godkänd säsongsinledning blivit sämre och sämre, nu krävs det en rejäl förbättring för att laget ska kunna nå slutspelet. Den svenska backen Anton Strålman får rejält med speltid och har i dagsläget runt 20 minuter i speltid per match.

Jag väljer att spela Carolina vinnare inkl.övertid och straffar till 1.60. Vill man ha ett bättre odds så rekommenderar jag den raka 1an till 1.98

Matchen spelas söndag 22/12 klockan 01.00

Oddset hos No Account Bet – 1.60

New York Rangers – Anaheim Ducks

New York Rangers går fortsatt tungt i Eastern Conference, det krävs att spelarna lyfter sig för att slutspels chansen ska vara kvar. Av dom svenska spelarna så är det framförallt Mika Zibanejad som går starkt. Mika har under sina 20 spelade matcher i NHL denna säsong producerat 23 poäng. Skadeläget hos New York Rangers ser bra ut, i dagsläget är det endast Libor Hajek som är skadad.

Hos gästerna Anaheim Ducks är skadeläget ett helt annat, redan nu står det klart att minst 5 spelare missar matchen pga skador. Glädjande för alla Ducks fans är dock Jakob Silferberg som går mot sin hittills poängbästa säsong i NHL. Silferberg har gjort 24poäng fördelat på 12 mål och 12 assist.

Mitt spel på denna match blir en rak 1a till 2,22 gånger pengarna.

Matchen spelas sördag 22/12 klockan 18.30

Oddset hos No Account Bet – 2.22

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Marcus Lundberg – Sportskribent
marcus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här