Helgen är runt hörnet och vi har valt ut några matcher som vi tycker är extra intressanta att följa under lördag och söndag. 

Frölunda – Färjestad

Lördagens riktigt heta match i SHL spelas i Scandinavium i Göteborg, där hemmalaget Frölunda tar emot Färjestad. Frölunda som i veckan blev klara för CHL-final ligger inför matchen på en 5:e plats i tabellen. Gästerna från Karlstad befinner sig på 2:a plats i tabellen. Hos gästerna Färjestad så hittar vi SHL poängkung Marcus Nilsson. Nilsson har svarat för 32 poäng under säsongen och leder poängligan före Örebrospelaren Mathias Bromé.

Matchen spelas lördag 15.15

Vårt tips: är: Att det blir en tight match och därför väljer vi att spela under 5.5 mål i matchen (inklusive förlängning och straffar) till oddset 2.12. Oddset hittade vi på NoAccountbet

Skellefteå – Brynäs

Viktig match för båda lagen där Skellefteå kämpar för att komma topp 6 i tabellen och Brynäs krigar för att komma upp till 8-delsfinalen. Lagen har möts 2 gånger under årets SHL och båda gångerna har det varit hemmalaget som gått segrande ur matcherna. Senaste matchen vann Brynäs med 6-4 men denna gång tror jag att Skellefteå tar revansch och vinner matchen.

I det formtoppade hemmalaget är Linus Lindström formstarkt med poäng i 4 av de 5 senaste matcherna. I denna match tror jag dock att det är Joakim Lindström som kommer att göra målen. Lindström trivs mot Brynäs och jag väljer därför att spela:

Matchen spelas lördag 15.15, 18/1.

Vårt tips är: Joakim Lindström gör mål i matchen till oddset 2,23 Oddset hittade vi på 888sport

Pittsburgh Penguins – Boston Bruines

Toppmatch i Eastern Conference där hemmalaget Pittsburgh har visat en fin form på slutet. Det skridskostarka laget med svenskarna Patric Hörnqvist och Marcus Pettersson har imponerat efter julledigheten.

I Bostons laguppställningen hittar vi den tidigare AIK spelaren Joakim Nordström. Den hårt arbetande forwarden har inte riktigt fått igång målproduktionen denna säsong.

Värt att notera är att detta blir tredje dagen i rad som Pittsburgh har match.

Vårt tips är: Att Pittsburgh vinner efter fulltid till oddset 2,25 Oddset hittade vi hos Betsson

Vancouver Canucks – San José Sharks

Vancouver gör en bra säsong i Western Conference. Laget är hemmastarka och har vunnit 5 raka matcher på hemmaplan. Nu gästas man av ett San José Sharks som är ett av ligans sämsta bortalag. San José har inför mötet med Vancouver 4 raka förluster på bortaplan och jag tror att trenden kommer hålla i sig. Hos Vancouver fortsätter Elias Pettersson att producera poäng. Pettersson har gjort 50 poäng och leder den interna poängligan, 5 poäng före J.T. Miller.

Hos San José saknas viktiga Logan Couture på grund av en knäskada.

Matchens spelas Söndag 04.00

Vårt tips är: Vancouver vinner matchen under ordinarie tid till 2,02 oddset hittade vi hos Unibet

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på hockeyresultat.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Marcus Lundberg – Sportskribent
marcus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här