Foto: Bildbyrån

Det är sedan tidigare klart att huvudtränaren Tomas Mitell och hans två assisterande Jeff Jakobs och Peter Nylander inte blir kvar vid rodret nästa säsong. Nu släpper AIK ersättaren: Ny huvudtränare blir Jussi Salo, senast från AIK:s J20-lag. 

Förutom AIK:s J20 har 42-åriga Jussi Salo även tränat Finlands ungdomslandslag och USA:s U18-landslag. Han säger till klubbens hemsida att det ska bli jättekul, och att han är hedrad över uppdraget.

Gozzi får dubbla uppdrag

Som sin assistent får han Anders Gozzi. Som Hockeyresultat kunde meddela tidigare blir Gozzi kvar i klubben, och nu är det klart att han kommer kombinera sportchefsjobbet med rollen som assisterande tränare.

”I den sits vi är i kommer vi vara tvungna att optimera, där färre människor gör fler saker”, säger Gozzi angående beslutet. Klubbens prekära ekonomiska situation är också en av anledningarna till att valet föll på Salo som huvudtränare.

” I den verklighet vi är i just nu kommer AIK Hockey behöva fokusera på att utveckla och utbilda fler yngre spelare. Att tillsätta Jussi som huvudtränare för A-laget blir då en väldigt bra lösning då han utvecklat många juniorer – både som lag och individer:”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här