Under augusti månad kommer juniorvärldsmästerskapet i ishockey att arrangeras i Kanada. Under gårdagens presenterades den trupp av spelare som kommer att representera juniorkronorna i kampen om en ny medalj. 

Turneringen skulle ursprungligen ha spelats kring årsskiftet som vanligt, men på grund av smittspridningen i världen, som slutligen tog sig in in flera av trupperna tvingades arrangörerna att ställa in turneringen halvvägs in i gruppspelet. Under de matcher som hanns med att spelas hade Sverige lyckats besegra både Ryssland och Slovakien och såg på så vis ut att ha goda chanser till att vinna gruppen.

Nu kommer alla resultat att nollställas, samtidigt som Lettland kliver in och tar Rysslands plats i turneringen. Detta gör även att grupperna görs om något, där Sverige nu får ta sig an USA, Tyskland, Schweiz och Österrike under mästerskapets första skede.

Den trupp som Tomas Montén tagit ut liknas på många sätt den laguppställning som senast var med, men med ett antal förändringar. Till exempel får nu William Wallinder en plats i truppen, precis som U18-guldmedaljörerna Jonathan Lekkerimäki och Mattias Hävelid. Det ska dock poängteras att truppen som tagits ut är preliminär och att mycket kan hända fram tills turneringens start den 9 augusti.

Sveriges preliminära trupp till JVM 2022

Målvakter:

Jesper Wallstedt
Calle Clang
Carl Lindbom

Backar:

Helge Grans
Emil Andra
Mattias Hävelid
Måns Forsfjäll
Simon Edvinsson
Leo Lööf
William Wallinder
Joel Nyström

Forwards:

Daniel Ljungman
Fabian Lysell
Åke Stakkestad
William Eklund
Linus Sjödin
Victor Stjernborg
Albert Sjöberg
Isak Rosén
Jonathan Lekkerimäki
Theodore Niederbach
Oskar Magnusson
Daniel Torgersson