Foto: Bildbyrån

JVM har pågått i endast några dagar. Och nu kommer beskedet att mästerskapet ställs in till följd av covidsmitta i flera lag.

Junior-VM är ett av mästerskapen som hockeyälskaren ser fram emot mest varje år. I mellandagarna så brukar turneringen starta och pågå till den första veckan i januari. Årets JVM startade också som planerat den 26 december och hittills har några matcher spelats. Men under onsdagen så kommer beskedet att turneringen ställs in med omedelbar verkan.

Anledningen är covidutbrott i lagen. USA fick redan under gårdagen lämna walkover mot Schweiz på grund av två positiva tester i laget. Under onsdagen kom beskedet att spelare i Tjeckien och Ryssland också testats positivt. Därmed så beslutar Internationella Ishockeyförbundet nu att ställa in JVM.

För de svenska Juniorkronorna så började turneringen starkt. Vinst mot Ryssland i premiären följdes upp med seger mot Slovakien och en hållen nolla. Men efter beslutet att avsluta turneringen så är det besvikna svenskar som snart kommer få lämna Kanada.

”Det är så klart sjukt tråkigt att JVM ställs in. Vi hade en speciell grupp här och kände att vi var på väg mot något bra. Vi spelare känner stor besvikelse över beslutet, men respekterar det.”, säger Sveriges lagkapten Emil Andrae i ett pressmeddelande.

Förbundskaptenen Tomas Montén gjorde sitt sista mästerskap för den här gången, och är naturligtvis besviken över utfallet.

”Otroligt tråkigt besked, även om vi respekterar det fullt ut i och med det rådande läget. Jag lider med grabbarna som hade startat turneringen positivt. Vår känsla är att vi kunde ha gått riktigt långt. Det här har varit det roligaste jobbet jag haft, och att det ska behöva sluta så här, med först JVM ifjol som jag missade på grund av covid, och nu att hela årets turnering ställs in, känns oerhört trist.”, säger Montén i ett pressmeddelande.