Juniorkronorna stod för en fantastisk hemmaturnering under JVM 2024 i Göteborg. Det fina spelet räckte till en silvermedalj. Nedan listar vi slutställningen i mästerskapet.

Det blev ett kort och intensivt junior-VM i Göteborg när staden bjöd in till hockeyfest under årsskiftet 2023/24. I Frölundaborg och Scandinavium var det publiksuccé mellan 26 december 2023 och 5 januari 2024. Sverige imponerade turneringen igenom och började med tre raka hållna nollor i gruppspelet innan man gick och vann sin grupp. I kvartsfinalen väntade Schweiz där Axel Sandin Pellikka avgjorde kvarten i förlängningen för att skicka Juniorkronorna till semifinal mot Tjeckien. I semifinalen var Sverige bättre matchen igenom och förtjänade sin finalplats efter seger med 5-2.

I finalen väntade USA, ett amerikanskt landslag med favoritskapet. Efter två bra svenska perioder blev dock amerikanerna numret större i sista perioden för att avgöra junior-VM 2024 till sin fördel. USA vann finalen med 6-2 och tog JVM-guldet. Sverige fick sörja i finalen men kan i efterhand vara stolta över en andraplats och en silvermedalj i hemma-JVM.

Slutliga placeringar JVM 2024

  1. USA
  2. Sverige
  3. Tjeckien
  4. Finland
  5. Kanada
  6. Slovakien
  7. Schweiz
  8. Lettland
  9. Tyskland
  10. Norge (degraderade till division 1A)