Foto: Bildbyrån

2017 vann Adam Plant amerikanska collegemästerskapen med University of Denver. Nästa säsong gör han sin första säsong i Europa då han förstärker Västerviks unga backbesättning. ”Vi värvar återigen en spelare som är skolad på college. Det är ingen utvald strategi från vår sida, men helt klart något som vi sätter ett värde på när vi kollar på spelare från Nordamerika”, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida. 

Förra säsongen var Adam Plants första som proffs. Säsongen började i AHL med Laval Rockets och avslutades i Milwaukee Admirals efter en kort vända i ECHL. Totalt stod Plant för fyra assist på 27 matcher. Nu hoppas Västervik att Plant ska bli en i raden av lyckade college-värvningar.

”Adam är en back med fin skridskoåkning och bra passningsspel. Han är en back som under de senare åren fått spela mer defensivt, men som vi tror kommer kunna ta en mer offensiv roll hos oss nästa säsong. Vi värvar återigen en spelare som är skolad på college. Det är ingen utvald strategi från vår sida, men helt klart något som vi sätter ett värde på när vi kollar på spelare från Nordamerika”, säger klubbens sportchef Emil Georgsson om sitt nyförvärv.

I och med Plants underskrift har nu Västervik åtta backar under kontrakt.

”Det är en yngre backbesättning med medelålder 22 år som vi känner har stora möjligheter att kunna utvecklas under säsongen”, kommenterar Georgsson.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här