Foto: Bildbyrån

Först vann laget grundserien, sedan Allettan norra och kunde sedan avsluta med att vinna hockeyettan finalen mot Halmstad. Väsby vann den tredje och avgörande matchen med 4-2 och nu väntar kvalserien till hockeyallsvenskan för Väsby. 

Väsby vann det första av tre matcherna på bortaplan med 1-0 efter en stormatch av Linus Ryttar. En seger som ledde till att Väsby hade allt i egna händer inför returmötet på hemmaplan. Men i den matchen vann Halmstad Hammers med 5-2 och en sista och avgörande match fick spelas.

Även den matchen spelades på Väsbys hemmaplan och denna gången var det hemmalaget som var starkast. Efter en jämn första period där resultatet visade 1-1 så kunde Väsby i andra perioden dra ifrån till en 3-1 ledning. Ett resultat som stod sig långt in på den tredje perioden tills Halmstad med tre minuter kvar av matchen skapade spänning i matchen genom att reducera.

Men närmare än så kom inte Halmstad utan istället kunde Väsby placera in 4-2 i tom målbur och segern var därmed ett faktum.

Detta innebär att Väsby nu är klara för kvalserien till hockeyallsvenskan, för Halmstad väntar nu istället playoff-spel, med start i playoff 2.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här