Foto: Bildbyrån

I matchen mellan Toronto och Carolina hände det som alla nöd-målvakter drömmer om. Båda Torontos målvakter skadade sig, och vaktmästare David Ayres fick ställa sig i målet – och vann matchen.

Under varje NHL-match finns det alltid en person i arenan som är redo att hoppa in som målvakt ifall något utav lagens båda målvakter skadar sig. Att nöd-målvakten behöver hoppa in händer i princip aldrig, men igår var det dags. 42-årige David Ayres fick igår hoppa in som målvakt, med mer än en period kvar att spela.

”Jag trodde att jag skulle vara nervös ifall det hände, och jag var nervös under hela andra perioden”, sa Ayres efter matchen. ”Som ni såg så kunde jag inte stoppa ett enda skott i andra perioden, men i paus sa jag åt grabbarna att jag var redo”.

Ayres blev nu den äldste målvakten i NHL genom tiderna som vunnit sin debut. Rekordet innehavdes tidigare av Hugh Lehman, som vann sin första match för Chicago Blackhawks 41 år gammal.

Förlusten måste varit en av de mest pinsamma förluster i Torontos historia, då de bara lyckades göra två mål på 11 skott mot den 42-årige vaktmästare. Efter matchen var tränare Shledon Keefe upprörd.

”Jag snackade med laget och sa åt dom att det inte spelar någon roll vem som står om vi fortsätter att spela som vi gör. Vi sköt inga skott, skapade inga chanser, och ingenting hände. De hade inte behövt någon målvakt”.

Ayres hyllas nu runt om i hockeyvärlden, och vaktmästaren kommer att få en hyllningscermoni inför Carolinas nästa hemma-match, natten till tisdag.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här