Foto: Bildbyrån

Färjestads vår har mest handlat om viktigare spelare som lämnat för spel i andra klubbar. Men nu har Karlstad-laget gjort klart med ett tungt nyförvärv, nämligen Ville Leskinen. Poängkungen Leskinen stod för 57 poäng på 58 matcher med Kärpät förra säsongen och gjorde även fem landskamper med Finland. 

”En spelare vi kommer ha stor nytta av”, säger Färjestads general managern Peter Jakobsson till klubbens hemsida. ”Vi vet att Ville haft ett flertal anbud från andra klubbar i olika ligor. Därför känns det lite extra kul att han väljer att komma till Färjestad”.

Notorisk poänggörare 

Utöver sina 57 poäng på 58 matcher i grundserien gjorde Ville Leskinen 15 poäng på 17 matcher under slutspelet, och hjälpte Kärpät fram till en finalplats i Liiga. Samma poängsnitt höll sen i sig när Leskinen fick debutera med finska landslaget. På fem spelade matcher gjorde den 25-åriga högerskytten fyra poäng.

”Det blir första gången jag spelar utanför Finland och efter det jag hört om klubben så kommer jag till ett väldigt bra ställe”, säger Leskinen om sin nya svenska klubbadress.

Kontraktet med Färjestad är skrivet på två år.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här