Foto: Bildbyrån

Minnesota Wild har valt att sparka huvudtränare Bruce Boudreau. Detta rapporterade klubben via ett pressmeddelande för några timmar sedan. Wilds assisterande tränare, Dean Evason, kommer att ta över jobbet som huvudtränare tills vidare.

NHLs tränarkarusell fortsätter, och idag blev det Bruce Boudreaus tur att få lämna posten som huvudtränare. Minnesota är för närvarande tre poäng nedanför slutspelsstrecket, och har vunnit 7 av de senaste 10 matcherna. Trots det väljer GM Bill Guerin att sparka sin tränare.

”Det handlar inte bara om en vinst, eller en förlust”, sa Guerin till nhl.com. ”Det är inte bara den här veckan, det är ett antal saker som spelat in. De senaste tio matcherna har varit ganska bra, det är bara det att jag känner att det behöver bli bättre.. som sagt, inte bara en enskild situation, men gårdagens match är en sådan som vi borde vunnit”.

Guerin tillägger att det inte bara är Boudreaus fel, och att hela laget är ansvariga för att laget har underpresterat.

”Jag vill klargöra en sak: alla bär ett ansvar i det här”, sa Guerin. ”Ledare, spelare och tränare. Alla måste bli bättre. Samtliga måste hållas ansvariga, och folk kommer att ställas till svars. Spelarna är allra mest ansvariga, först och främst”.

Boudreau tränade Wild i totalt fyra säsonger och var bland annat med och tog Minnesota till Stanley Cup-slutspel under de två första åren med klubben. Den 65-årige tränaren tränade också Washington Capitals och Anaheim Ducks under sin tränarkarriär.

Dean Evason, tidigare assisterande tränare, kommer att ta över huvudansvaret tills vidare. Evason var assisterande tränare seadan 2018, och var innan dess huvudtränare för AHL-laget Milwaukee Admirals. 55-åringen var även assisterande tränare för Washington Capitals mellan 2005 och 2012.

Detta är den åttonde huvudtränaren som fått sparken under årets NHL-säsong, och just nu kan ingen sitta säker.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här