Foto: Bildbyrån

Det står nu 3-1 i de båda matchserierna i conferance finalerna. Efter nattens drabbning mellan Tampa Bay och New York Islanders där Tampa vann med 4-1. Segern innebär nu att både Tampa Bay och Dallas Stars som i sin matchserie mot Vegas Golden Knights också leder med 3-1 i matcher nu endast är 1 seger från Stanley Cup-finalen. 

Det var Tampa Bays poängstarka spelare som återigen låg bakom att laget tog en viktig serie i matchserien mot New York Islanders. Brayden Point som varit lagets bästa poängspelare under slutspelet missade den förra matchen men var nu återigen tillbaka på isen. Efter en mållös första period mellan lagen så var det New York Islanders som spräckte målnollan i matchen i mitten av andra perioden när Brock Nelson gjorde 1-0 till Islanders. Men glädjen var otroligt kortvarig för Islanders, Tampa Bay kvitterade nämligen bara 15 sekunder senare till 1-1 och ytterligare 12 sekunder senare så Tampa Bay tagit ledningen med 2-1. Så inom loppet av drygt 30 sekunder hann Tampa både kvittera matchen och gå upp i ledning. En ledning som laget sedan inte släppte utan istället utökade Tampa i den tredje perioden till 3-1 och slutligen även 4-1.

Brayden Point som under slutspelet levererat totalt 23 poäng stod för ett av målen under matchen och även Nikita Kucherov som även han har gjort 23 poäng för sitt Tampa under slutspelet gjorde två assist i matchen.

I den andra conferance finalen mellan Dallas Stars och Vegas Golden Knights fortsätter det att vara tajta matcher. Det har blivit tre stycken uddamåls segrar för Dallas som i och med detta gått upp till en 3-1 ledning i matcher och nattens möte mellan lagen som spelas 02.00 svensk tid kan avgöra hela matchserien. Vinner Dallas Stars den matchen så är laget klara för Stanley Cup-final för första gången sedan 2000.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här