Foto: Bildbyrån

För andra året i rad tackar Alex Ovechkin nej till NHL:s All Star-match. 34-åringen väljer att istället vila upp sig inför andra halvan av NHL-säsongen, och straffas nu av ligan med en match avstängning.

Många supportrar blev besvikna av nyheten att Alex Ovechkin tackat nej till NHL:s All Star-match för det andra året i rad. Den ryske stjärnan blev av fansen framröstad till lagkapten för sin division, men väljer nu att stanna hemma för att vila.

”Först och främst, tack till alla supportrar som röstat på mig”, sa Ovechkin i ett pressmeddelande. ”Det var ett svårt beslut, men jag måste lyssna på min kropp. Jag måste förbereda mig för andra halvan av säsongen, och bli frisk och fokuserad på andra saker. Det var ett svårt beslut, såklart, att vara kapten och sen behöva missa matchen, men jag måste göra det som är bäst för mig själv och för laget”.

Enligt ligans regler straffas nu Ovechkin med en match avstängning, som följd av att ha tackat nej till All Star-matchen. Han kommer antingen att missa den sista matchen innan uppehållet, mot New York Islanders, eller den första matchen efter uppehållet, mot Montreal Canadiens.

Detta är tredje gången Ovechkin tackar nej till NHL:s All Star-match, då han tackade nej ifjol och 2012. Trots det har han spelat hela sju stycken, näst flest All Star-matcher av alla nu aktiva NHL-spelare. Bara Patrick Kane (8) har spelat fler.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här