Foto: Bildbyrån

Chicago-svenskarna hade stor show i nattens match mot Predators. Robin Lehner blev utsedd till matchen bäste spelare när Chicago vann mot Nashville med 7-2, samtidigt som Erik Gustafsson blev målskytt och frågasatte Alex Nylander bidrog med två mål och har nu börjat tysta de flesta tvivlare.

Efter en svag start på säsongen har Blackhawks börjat trampa igång. Laget krossade Nashville Predators i lördagens match och vann tillslut med hela 7-2. Robin Lehner räddade 39 av 41 skott vilket var en stor bidragande orsak till vinsten, enligt Lehners lagkamrat Connor Murphy.

”Vi gav upp en hel del spelvändningar i början. Vi lyckades antingen få någon klubba emellan, eller så stod han (Lehner) på huvudet och gjorde stora räddningar. Sedan lyckades vi få in ett mål och kom in på rätt spår igen, vilket gav oss självförtroende och momentum vilket sänkte dem lite. Det var nyckeln i matchen”,  sa Murphy till NHL.com.

Vinsten var Blackhawks tredje raka, och laget har nu vunnit 5 av de 7 senaste matcherna. Media har lyft fram Robin Lehner som en starkt bidragande orsak, men svensken säger själv att offensiven är nyckeln.

”Det är skönt att se att de blir belönade”, sa Lehner till NHL.com efter att laget gjort minst fem mål i fyra av de fem senaste matcherna. ”Vi gjorde en del förändringar vilket resulterat i att talangen och egenskaperna vi har inom laget har börjat visa sig”.

Alex Nylander förväntades inför säsongen att slå igenom på riktigt, men har haft en tuff start i sitt nya lag. Svensken har tidvis blivit förpassad till läktaren, vilket fått många att ifrågsätta 21-åringen som draftades som 8:e spelare 2016. Igår visade dock Nylander varför han klassas som en av NHLs mest lovande talanger, när han gjorde 2 mål och var en av matchens bäste spelare.
”Vi har ett riktigt bra lag”, sa Nylander. ”Vi hade en tuff start på säsongen, men vi har spelat ihop oss och skapar chanser och skjuter oftare. Vi har spelat riktigt bra på slutet, och det är bara att fortsätta på den inslagna vägen”.

Det formstarka svensk-laget spelar redan på söndag, då laget tar emot Rasmus Dahlins Buffalo Sabres.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här