Foto: Bildbyrån

Lundqvist och Zibanejads storform håller i sig. Inatt svarade svensk-duon för en ny stormatch när Zibanejad stod för tre poäng och Lundqvist svarade för 39 räddningar i Rangers vinst mot Hurricanes.

Hockeyresultat kunde igår rapportera att Henrik Lundqvist skulle få förtroendet för tredje matchen på raken, och han gjorde ingen besviken. Lundqvist stod för flertalet spektakulära räddningar, och svarade för ännu en stabil insats när Rangers vann mot Carolina för tredje gången denna säsong.

Efter att Lucas Wallmark gett Hurricanes ledningen i första perioden tog Rangers över matchen. Zibanejad kvitterade efter en fin passning av kedjekamraten Chris Kreider.

”Jag ropade för att få passningen, men tydligen så hörde han mig inte”, sa Zibanejad till nhl.com efter matchen. ”Han bara slängde iväg den bakom ryggen och hoppades att jag skulle vara där. Det var en helt otrolig passning”.

I början av den andra perioden var det Zibanejad som skulle servera Kreider, efter att ha skottfintat ner målvakten la han över pucken till Kreider som enkelt kunde göra 2-1. Matchen slutade 5-3 och Rangers formkurva pekar fortsatt uppåt. Rangers forward Ryan Strome pekar på special teams och Lundqvist som de mest bidragande faktorerna.

”Av någon anledning verkar det som special teams alltid blir avgörande i våra matcher. Idag var ett bra exempel på en del grymt tuffa insatser i boxplay, och såklart gjorde Lundqvist en del grymma räddningar och vi fick en del viktiga mål”, sa Strome efter matchen.

Det ligger något i vad Strome säger. Rangers har vunnit 13 av 16 matcher när de vunnit spelet i special teams den här säsongen.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här