Foto: Bildbyrån

Dåliga nyheter för Tampa Bay Lightning. En av lagets stora stjärnor Steven Stamkos har skadat magmuskeln och kommer att missa resten av grundserien, då han väntas vara borta från spel i 6-8 veckor.

Tampa Bay Lightning åkte på ett tungt bakslag inatt när det nåddes av nyheten att stjärnan Steven Stamkos skada var värre än befarat.

”Det är riktigt tufft och bedrövlig tajming, men hade det inte varit nödvändigt hade han inte opererat sig, och man måste alltid tänka på spelarnas hälsa i första hand”, sa Lightnings tränare Jon Cooper.

Stamkos har varit stekhet under årets NHL-säsong, och har gjort 66 poäng på sina 57 spelade matcher. Stjärnans frånvaro kommer bli stora skor att fylla.

”Det är tråkiga nyheter”, sa Stamkos lagkamrat Yanni Gourde. ”Steven är självklart viktig för oss. Han är en grymt bra spelare och en ledare i omklädningsrummet, så vi kommer att sakna honom”.

Tampa Bay ligger för närvarande på en andra plats i Atlantic Division, sju poäng bakom ledande Boston Bruins, och nio poäng framför Toronto Maple Leafs.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här