Foto: Bildbyrån

New Jerseys PK Subban fick en något oväntad julklapp av sin flickvän, Lindsey Vonn. Den f.d slalomåkaren överraskade Subban med en vigselring- en något otraditionellt beslut som hyllas runt om i världen som ett bra feministiskt initiativ.

Det är en oskriven regel att mannen i förhållandet är den som tar steget när det är dags att fria. Detta brydde sig dock inte Lindsey Vonn om när hon på juldagen gav PK Subban en vigselring i julklapp och frågade Devils stjärna om han ville gifta sig med henne.

”Kvinnor är inte de enda som borde få vigselringar #jämställdhet ”, skrev Vonn på Twitter, och hyllas nu på internet efter sitt feministiska ställningstagande.

Efter ett två år långt förhållande förlovade sig det atletiska paret i Augusti 2019. Enligt tidningen Vogue var det Subban som tog det initiativet hemma i Los Angeles.

”Lindsey är det bästa som någonsin hänt mig”, sa Subban till Vogue. ”Vissa människor i livet förtjänar att vara med bra människor. De har en person som tar hand om dem och får dem att le, och hon förtjänar att vara med någon som älskar henne mer än något annat i världen, och det gör jag”, sa en känslosam Subban.

Subban anslöt till Devils inför säsongen efter att ha blivit trejdad till Nashville Predators i somras. 2013 vann hann Norris Trophy, priset för ligans bästa back. Backen har ännu inte levt upp till förväntningarna i Devils, och kanske kan giftermålet få fart på 30-åringen.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här