Foto: Bildbyrån

Elias Pettersson fortsätter att imponera på försäsongen. Med en vecka kvar till NHL-premiären är svensken glödhet och gjorde två mål och två assist i matchen mot Ottawa Senators i måndags natt. 

“Jag kände mig ganska trött i benen de två första försäsongs-matcherna”, sa Pettersson i en intervju med Sportsnet. “Det känns grymt att få spela en sån här match och göra två mål och två assist…det ger självförtroende”.

Pettersson, som förväntas vara en viktig kugge i Canucks powerplay,  hade innan matchen gjort ett mål på de två inledande försäsongs-matcherna. Spelet i numerärt överläge är något som Vancouver hoppas på att förbättra till den kommande säsongen, då laget endast gjorde 43 mål i spelformen i fjol. Pettersson förväntas bilda powerplay-formation med Brock Boeser, Josh Leivo, landsmannen Alex Edler och J.T Miller. Den sistnämnde tror att Canucks har något bra på gång. 

“Jag såg inte mycket av lagets powerplay förra året, men vet att vi har ett talangfullt lag. Vi har två av ligans bästa unga skyttar på kanterna, och det kommer bli svårt att stoppa oss”, sa Miller till Sportsnet. Pettersson håller med sin lagkamrat.

“De kan omöjligt markera oss alla. Om det går för hårt på mig för att ta bort mitt direktskott kommer det att bli ledigt i nedre delen av anfallszonen”, förklarade svensken optimistiskt.

Oscar Fantenberg utgick från matchen mot Senators med en befarad hjärnskakning, och kan komma att missa premiären. Målvakten Jacob Markström spelade hela matchen och gjorde flertalet bra räddningar, men kämpar fortfarande med att hitta formen.

“Det är därför vi spelar dessa matcher, för att lära oss. Jag har mycket jag måste förbättra”, sa Markström. “Om det hade sett perfekt ut redan nu hade vi inte behövt spela några försäsongsmatcher, men det behöver vi”. 

Vancouver inleder säsongen den 2a Oktober då de tar emot Edmonton Oilers på hemmaplan.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här