Foto: Bildbyrån

SHL valde att stryka ett streck över säsongen, men NHL planerar fortfarande att kröna en vinnare. Nu meddelar ligan att ett alternativ kan vara att avsluta grundserien efter de 68 spelade matcherna, och gå direkt in i slutspelet när ligan startar.

Många ligor, däribland SHL, har valt att avsluta seriespelet och stryka ett streck över nuvarande säsong. NHL hoppas dock på att få kröna en mästare även denna säsong, och tittar nu på ett flertal lösningar. Ett alternativ kan vara att avsluta grundserien redan nu, och tilldela slutspelsplatser till de lag som nu innehar slutspelsplatserna.

NHL hann spela 68 omgångar innan ligan valde att stänga ner på grund av coronaviruset.

”Det är en stor procent av grundserie-schemat”, sa en av NHL:s kommissionärer, Bill Daly. ”Så oavsett hur vi avslutar så tycker jag vi har spelat tillräckligt många matcher för att kunna separera slutspelslag från icke slutspelslag. Oavsett om vi spelare ett par matcher till, resten av grundserien, vilket dock är högst osannolikt, eller om vi avslutar grundserien redan nu”.

Ett flertal lag skulle drabbas hårt om grundserien avslutas redan nu. Vancouver ligger just nu två poäng från slutspel, men de har en match mindre spelad än Calgary som innehar den sista slutspelsplatsen i Pacific Division. Winnipeg är också två poäng från slutspel, men har och andra sidan två matcher mer spelade än sina konkurrenter.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här