Foto: Bildbyrån

NHL-söndagen innehöll bara två matcher och var inte alls lika sprakande som dagen innan. Trots det finns det några spännande nummer att uppmärksamma. Den evigt unga Marc-Andre Fleury höll ännu en nolla när Flames krossades med 6-0, och 18-årige Kirby Dach gjorde poäng för fjärde matchen i rad. För att sätta det i perspektiv: Dach var bara 2 år gammal när Fleury gjorde NHL-debut. Här är måndagens NHL-svep:

  • Som sagt, tonåringen Kirby Dach gjorde mer än ett poäng för första gången i NHL-karriären när han ledde sitt Blackhawks till en 4-1 seger mot Sabres. Dach, som gick 3:a i draften, är den blott fjärde 18-åringen någonsin i Blackhawks historia som gjort poäng i fyra raka matcher.
  • Blackhawks Patrick Kane förlängde sin poängstreak till 9 matcher, och har nu gjort mål i de 6 senaste matcherna. Mål-streaken är den längsta i NHL den här säsongen.
  • Märsta-sonen William Karlsson gjorde sitt 74e respektive 75e mål för Golden Knights när laget krossade Calgary med 6-0. Hans 75 mål innebär en delad 8e-plats på listan över flest mål i en NHL-organisation under de första 200 matcherna. Svensken är också den enda spelaren i klubbens (3-åriga) historia som spelat SAMTLIGA matcher i grundserien. Vegas är nog nöjda över beslutet att satsa på 26-åringen trots att han haft en förhållandevis medikor NHL-karriär innan deras vägar möttes.
  • Fleurys nolla mot Flames var den 58e grundserie-nollan i karriären, 20e bäst i NHL genom tiderna. Om man bara skulle räkna nu aktiva målvakter är det bara vår egna Henrik Lundqvist som är bättre med 63 nollor.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här