Foto: Bildbyrån

Mathias Porseland som har meriter från SHL, KHL, finska ligan och tjeckiska ligan har nu valt att skriva ett tillsvidare-kontrakt med Hanhals i hockeyettan. 

Porseland som är född och uppvuxen i Göteborg och det var även där hans karriär började. Mathias gjorde även fem framträdanden i SHL för Frölunda under säsongen 2005/2006. Sedan blev det en flytt till hockeyallsvenskan och Bofors innan han var tillbaka i SHL till säsongen 2008/2009. Denna gången var Rögle klubbadressen och det blev över 100 matcher för klubben innan Porseland valde att testa vingarna utomlands. Mellan säsongerna 2010 och 2015 hann Mathias testa på spel i finska ligan och KHL innan han vände hem till Sverige för att spela en säsong med Brynäs i SHL. Efter detta blev det återigen ett utlandsäventyr i finska HPK och nu förra säsongen i tjeckiska ligan.

Förra säsongen blev det endast 15 matcher för Porseland och den här säsongen har han gått utan klubb under hösten, mycket tack vare en skada han ådrog sig i fingret vilket har gjort att han fått köra rehab istället. Men nu har han alltså gjort klart med en klubb under tisdagen när Porseland skrev ett tillsvidare-kontrakt med Göteborgsklubben Hanhals i hockeyettan.

Hanhals som har det tufft i den södra fortsättningsserien där laget för närvarande ligger på en kvalplats nedåt i seriesystemet får nu alltså ett meriterat nyförvärv.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här