Foto: Bildbyrån

Jacob Markström tog sin 100:e vinst i NHL-karriären när han bar fram Canucks till en uddamåls-seger med 49 räddningar. Elias Pettersson var inblandad i två av Canucks tre mål, och hyllade Markström efter matchen. 

Jacob Markström spelade sin nionde match på i följd, men visade inga trötthetstecken i matchen mot LA Kings. Trots hård press matchen igenom lyckades Kings bara göra två mål på en storspelande Jacob Markström.

”Han stod på huvudet idag igen”, sa Elias Pettersson till nhl.com efter matchen. ”Vi hade inte vår bästa match idag. Vi tappade pucken ofta, men det är därför man behöver en bra målvakt och han vann matchen åt oss idag”.

Elias Pettersson var själv en bidragande orsak till Canucks viktiga bortaseger. Den hyllande svensken gjorde ett mål och en assist.

Efter matchen var Markström ödmjuk i den mixade zonen, och vill framhäva laginsatsen snarare än sig själv.

”Kings spelade dagen innan och vi visste att de skulle lägga många puckar på mål, speciellt eftersom vi har haft julledigt och är lite ringrostiga. Men jag tyckte vi spelade en bra match”, sa Markström.

Detta var den hundrade vinsten i NHL för Jacob Markström. Det är extra viktigt för svensken att spela bra denna säsongen, då detta är Markströms kontrakt-år.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här