Foto: Bildbyrån

Jacob Markström stod för en enastående insats när Vancouver besegrade Blackhawks med 3-0. Markström svarade för hela 49 räddningar och blev matchen bäste spelare i tvillingarna Sedins hyllningsmatch.
– Det är inte lätt att sätta rekord i den här klubben eller ligan, sa Markström efter nya klubbrekordet.

Det var ett känsloladdat möte i Vancouver då tvillingarna Sedin blev hyllade och fick sina tröjor upphissade i taket av Rogers Arena. Hyllnings-ceremonin tog över en timme, vilket kan vara orsaken till Canucks dåliga start av matchen. Det tog mer än halva första perioden innan Vancouver fick iväg ett skott på mål och då hade Chicago redan skjutit 13.

”Vi hade inte vunnit om det inte vore för honom”, sa lagkamrat Sutter om Markström efter matchen. ”Vi kan inte prata nog om hur bra han spelade ikväll, det var något helt speciellt”.

Detta var Markströms andra nolla för säsongen, och totalt har han nu hållit nollan fem gånger i NHL-karriären. Nollan var även historisk, då ingen annan målvakt i Canucks historia har hållit nollan efter att ha räddat 49 skott. Förre rekordhållaren var Kirk Mclean, som motade 45 skott i en 3-0-vinst mot Montreal Canadiens 1991.

”De har ett riktigt bra lag med många skickliga spelare, så självklart kommer de få en del skott på mål”, sa en ödmjuk Markström efter matchen. ”Det var ett ordentlig kamp”.

På frågan angående det nya rekordet är Markström fortsatt ödmjuk.

”Det är aldrig lätt att slå rekord i den här klubben eller ligan, så jag tar med mig det”, sa Markström till nhl.com.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här