Foto: Bildbyrån

Henrik Lundqvist tuffa NHL-säsong fortsätter. Inatt fick han chansen mellan stolparna för första gången sedan början av Februari, och släppte in tre mål redan i den första perioden. Matchen slutade med förlust 5-3 för New York Rangers.

Henrik Lundqvist skulle på nytt få chansen mellan stolparna, när Rangers nye förstemålvakt Igor Shesterkin skadade sig i en bilolycka förra veckan. Det blev dock en tuff start för Lundqvist, som släppte in tre mål redan i den första perioden mot Philadelphia Flyers i natt.

”Spelet i special teams blev matchavgörande”, sa Lundqvist efter matchen. ”När du inte har spelat på länge så vill du komma in och bygga självförtroende, så det var såklart tufft att släppa in tre mål redan i den första perioden. Vi tog några dumma utvisningar som kostade, och deras powerplay var riktigt bra”.

Tränare David Quinn lastar inte Lundqvist för förlusten, och försvarade istället ”King Henrik” efter matchen.

”Vi pratade tidigare om hur tuff situationen är för honom”, sa Quinn efter matchen. ”Ingen är mer medlidande än jag när det kommer till Henriks situation, och vi har pratade tre-fyra gånger den här veckan. Vi vill hjälpa honom att lyckas, och jag tyckte att han spelade bra idag, Hank var inte problemet”.

Desto bättre gick det för Mika Zibanejad, som fortsätter leverera poäng för Rangers. Svensken var inblandad i samtliga tre Rangers-mål, och bidrog med två mål och en assist. Målen räckte inte till vinst, och Rangers får allt svårare att nå den efterlängtade slutspelsplatsen.

 

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här