Foto: Bildbyrån

Henrik Lundqvist blev stor matchhjälte när hans New York Rangers vann med 1-0 över Detroit Red Wings. Henke har blivit förpassad till bänken under stora delar av säsongen, och nollan var han första på två år.
– Det har varit en tuff månad. I nästan 14 år har jag vetat att jag ska spela, nu är det lite annorlunda, sa Henke efter matchen.

Henrik Lundqvist har varit förstemålvakt för New York Rangers de senaste 14 åren, men 37-årige Lundqvist börjar bli alltmer till åren och har under året fått dela sin speltid med Alexandar Georgiev och Igor Shesterkin. Igår var dock Henke tillbaka mellan stolparna, räddade 33 skott och tog sin första nolla på över två år.

”Det känns som vi haft många såna här matcher, speciellt i den här arenan”, sa Lundqvist, som har en räddningsprocent på totalt 94.1%  över 10 matcher mot Detroit. ”Jag gillar att spela såna här matcher eftersom varje räddning räknas och ett mål kan räcka för att vinna matchen”.

Henke erkänner att det varit tufft att inte vara uttalad förstemålvakt.

”Det har varit en tuff månad”, sa Lundqvist efter att bara ha spelat en match i Januari. ”I nästan 14 år har jag vetat om att jag ska spela, nu är det lite annorlunda”.

Mika Zibanejads storform håller i sig, och svensken bidrog med Rangers enda mål. Tränare David Quinn var nöjd efter matchen, och skickade också en känga till många experter som ibland kritiserar Rangers för att spela en odisciplinerad ”Hawaii-hockey”.

”Vi vann med 1-0, jag tror inte någon här trodde vi var kapabla att vinna en sån match”, sa Quinn efter matchen. ”Vi var slarviga i de två första perioderna, men Lundqvist var på hugget och räddade oss”.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här