Det var under måndagskvällen återigen dags för stadsderby i Kiruna mellan Kiruna AIF och Kiruna IF. Det var ett bortalag med fyra raka segrar i ryggen mot ett hemmalag som har ett mentalt övertag mot rivalen gällande segrar som ställdes på isen. Hur det slutade? Som det brukar göra när lagen möts, Kiruna AIF tog sin sjätte raka derbyseger.

Det är något märkligt och magiskt över derbyn och vad det kan göra med lag. Det spelar ingen roll hur matcherna innan har gått, det är som att allt som fungerat innan och vise versa skiftar när matcherna mellan Kirunalagen drar igång.

Kiruna IF var inför detta derby obesegrat och faktum var att den senaste matchen laget förlorade i serien var just mot Kiruna AIF. Hemmalaget å andra sidan hade efter senaste derbyt fem raka förluster.

Det såg till en början ut som att bortalaget äntligen skulle få bryta derby förlustsviten när laget gick till vila med 1-0 efter första perioden. Kiruna AIF ville dock annat och i andra perioden vände man på matchen och inom loppet av 13 sekunder hade man gjort både 1-1 och 2-1.

Kiruna IF återhämtade sig aldrig efter dessa målen och AIF kunde sätta dit både 3-1 och 4-1 under sista perioden och återigen ta med sig en derbyseger.

I och med segern så närmade sig Kiruna AIF även i tabellen och laget ligger nu en poäng bakom KIF, dock med två matcher mer spelade. Båda lagen jagar topp fem placeringarna i tabellen och en plats till Allettan under våren.