Foto: Bildbyrån

Florida Panthers målvakt, Sergei Bobrovsky, valde tidigare i veckan att hjälpa de som drabbats ekonomiskt av COVID-19. John Klingberg är näste NHL-stjärna att dra sitt strå till stacken, och donerar sin match-tröja från 2020 Winter Classic till välgörenhetsorganisationen athletsrelief.org.

Många människor har drabbats fysiskt och ekonomiskt av att världen tvingats stänga ner för att minska spridningen av COVID-19-viruset. Tidigare i veckan rapporterade Hockeyresultat att Florida Panthers målvakt, Sergei Bobrovsky, valt att donera en miljon kronor till arena-arbetarna på Florida Panthers hemmaarena.

Nu har flera NHL-stjärnor valt att dra sin strå till stacken. John Klingberg och hans lagkamrat Jonathan Huberdeau valde igår att donera till välgörenhetsorganisationen athletsrelief.org.

Klingberg valde att donera sin signerade matchtröja från 2020 NHL Winter Classic, som han spelade i tidigare i år. På Twitter vädjade även Klingberg om att flera idrottsstjärnor ska donera till organisation.

”Under den här tuffa tider har jag valt att ge tillbaka genom att donera min signerade tröja på https://athletesrelief.org. Du kan donera via länken nedan för chansen att vinna, och alla intäkter går direkt till CDPs COVID-19 fond.”, skrev Klingberg via sitt Twitter-konto.

Andra stjärnor har följt i Klingbergs fotspår, bland andra David Perron, Matt Murray, Marc-Andrey Fleury och Max Pacioretty.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här