Foto: Bildbyrån

Färjestad och Luleå gör upp om seriesegern. Malmö jagar Skellefteå och Växjö runt det övre slutspelsstrecket. Örebro och Brynäs står på samma poäng, men bara en går till slutspel. Det är mycket som står på spel inför sista grundserieomgången i SHL. 

Luleå HF  –  Växjö Lakers HC

Luleå har fortfarande chans att sno seriesegern från Färjestad, som just nu ligger i topp med två poäng mer. Växjo riskerar att tappa sin direktplats i kvartsfinalen till Malmö, och måste minst ta en poäng för att vara på säker mark.

Mora IK  –  Timrå IK

Två redan avsågade lag. Timrå har sedan en längre tid tillbaka kunnat förbereda sig inför det negativa kvalet, och har nu definitivt fått sällskap av Mora på en 13:e plats. Även om det inte finns poäng att spela för blir det ett viktigt genrep inför kvalet som startar i slutet av mars.

Rögle BK  –  Skellefteå AIK

Niondeplacerade Rögle är på säker mark ovanför slutspelsstrecket. Allt man har att spela för är att sno åttondeplatsen från HV71.  Utöver det kan man varken ta sig upp eller ner.  Skellefteå och andra sidan riskerar att tappa direktplatsen till kvartsfinalerna om man inte tar minst två poäng.

Färjestad BK  –  Djurgårdens IF

Färjestad spelar som sagt om seriesegern, medan Djurgården endast behöver oroa sig för att behålla den fjärdeplats man nu ligger på.

HV 71  –  Linköping HC

HV71 kommer spela åttondelsfinal, och spelar ikväll för att bli det bäst seedade laget. Linköping, just nu utanför slutspel på plats 12, har två poäng upp till Örebro ovanför strecket. Dock har man bättre målskillnad än både Örebro och Brynäs. Med lite tur kan det räcka för en slutspelsplats – men då måste man vinna ikväll.

IF Malmö Redhawks  –  Örebro HK

Två lag med allt att spela för. Malmö har fortfarande chansen att ta en plats bland topp sex och därmed gå direkt till kvartsfinal, men riskerar också att se sig omsprungen av HV 71. Örebro spelar för en slutspelsplats, och ligger just nu ovanför strecket tack vare bättre målskillnad än Brynäs. För att vara säkra på en slutspelsplats krävs tre poäng här.

Frölunda HC  –  Brynäs IF

Frölunda kommer oavsett hur denna omgång går sluta på en tredjeplats. Brynäs är, tillsammans med Örebro och Linköping, ett av lagen som kämpar om en slutspelsplats. På grund av den dåliga målskillnaden krävs det att Brynäs tar fler poäng än Örebro i sista omgången.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här