Kontinental Hockey League, ligan som sträcker sig från Finland och Lettland i väst till Kina i Öst, men med basen av lag från Ryssland.  KHL är rankad som världens näst bästa hockeyliga efter NHL. Men hur bra koll har vi egentligen på hur det går för våra svenska spelare i KHL? Under säsongen 2019/2020 så finns det totalt 26 svenska spelare utspridda bland de olika klubbarna.

Säsongen är i full gång i KHL, lagen har spelat 14-15 matcher och vi har har nedan listat hur våra svenska målvakter har presterat i inledningen av säsongen.

Adam Reideborn – Var med och tog Djurgården till final förra året, men lämnade sedan SHL för att flytta till Kazan, där han skrivit på ett års kontrakt med Ak Bars Kazan. Reideborn har fått en flygande start på sin KHL karriär. Han har spelat 10 av 13 matcher i inledningen och även laget har presterat bra och man leder den östra divisionen.

Anders Lindbäck – Rutinerade målvakten som har flera NHL klubbar på sitt CV anslöt till KHL och Torpedo inför denna säsongen från Schweiziska Davos. Torpedo spelar sina hemmamatch i Nizjnij Novogord i Ryssland.  Lindbäck har fått mycket speltid i sin nya klubb, han har vaktat målburen i 10 av lagets 14 matcher. Lindbäck är för närvarande skadad och det återstår att se när han är tillbaka på isen. Torpedo ligger på en fjärde plats i västra divisionen.

Lars Johansson – Han gör sin tre säsong i Moskva klubben CSKA. Där växlar han att vakta målet tillsammans med Ilya Sorokin som även han varit i CSKA flera säsonger. Johansson och Sorokin har den här säsongen spelat exakt lika många matcher. Lars har stått i 7 av lagets 14 matcher, fem av dessa har blivit vinst och han har bara släppt in nio puckar på sju matcher. CSKA ligger trea i den västra serien.

Magnus Hellberg – Gör sin andra säsong i SKA St Petersburg. Hellberg var en av målvakterna i den svenska VM-trupp som tog guld 2018. Magnus har dock inlett denna säsongen med noll minuters speltid för sitt St Petersburg.

Jhonas Enroth – Flyttade från NHL och KHL inför säsongen 2017. Då han bytte Toronto mot Minsk. Där har Enroth blivit kvar och spelar nu sin tredje säsong för det vitryska bidraget i KHL, Dinamo Minsk. Jhonas är fortfarande förste valet för Dinamo och han har inlett årets säsong med att spela 11 av 14 matcher. Laget placerar sig i mitten av tabellen i den västra divisionen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här