Foto: Bildbyrån

Det var under söndagen som nyheten kom att den ryska storklubben SKA St. Petersburg trejdat till sig svenske Malte Strömwall. Malte lämnar därmed Sotji och utbyte för Strömwall får Sotji backen Vladislav Valentsov och forwardsen Ivan Volodin och Vladislav Kurbatov som går i motsatt riktning. 

Sotji inledde KHL-säsongen med fem stycken svenskar, men i takt med att resultaten inte gått klubbens väg har även inslagen av svenska spelare minskat. Först försvann Linus Johansson och Marcus Nilsson från klubben förra veckan då klubben valde att bryta deras kontrakt. Nu lämnar ytterligare en svensk spelare Sotji då Malte Strömwall blivit tredjad av storklubben SKA St. Petersburg.

Malte Strömwall vann den interna poängligan i Sotji under fjolårssäongen med sina 39 poäng. Även i år har Strömwall fortsatt att producera poäng, totalt 16 poäng även fast Sotji inte alls fått spelet att stämma och ligger för närvarande näst sist i den västa konferensen i KHL. Men nu är det slutspelat för Strömwall i bottenlagen Sotji och istället blir det en flytt till Sankt Petersburg och spel i storklubben SKA St. Petersburg.

St Petersburg är ett av KHL:s mest framgångsrika lag och är även i år ett topplag i KHL. Laget ligger tvåa i den västa konferensen efter CSKA Moskva.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här