Foto: Bildbyrån

CSKA Moskva vann den första av sju matcher mot SKA St. Petersburg i KHL-slutspelet. Svensken Lars Johansson höll nollan för sitt Moskva medan Magnus Hellberg i motståndarlagets mål blev utbytt. 

KHL-slutspelet är i full gång och flera svenskar har deltagit eller finns kvar i slutspelet. Igår kväll spelades den första semifinalmatchen mellan CSKA Moskva och SKA St. Petersburg. Det sistnämnda laget har flertalet svenskar med i laget med backduon Oscar Fantenberg och Lukas Bengtsson samt forwarden Malte Strömwall och målvakten Magnus Hellberg.

I CSKA Moskva spelar tre svenskar i Mario Kempe, Klas Dahlbeck och målvakten Lars Johansson. 33-åringen stod igår för en viktig insats när han höll nollan i den första av sju semifinalmatcher lagen emellan. Matchen slutade 3-0 till CSKA Moskva som alltså fick en bra start på vägen till Gagarin Cup-finalen.

Magnus Hellberg fick också chansen mellan stolparna för St. Petersburg men byttes ut under matchen till förmån för Alexander Samonov. Hellberg har annars varit en bidragande anledning till att hans lag gått långt i slutspelet, likaså Lars Johansson.

I den andra semifinalen av KHL-slutspelet spelar Ak Bars Kazan och Avangard Omsk. Något av de fyra lagen som är kvar kommer att stå som segrare i Gagarin Cup någonstans i slutet på april.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
hampus@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här