Foto: Matthew Fournier

I och med avrundningen i Hockeyettans grundserie i mitten av december stod det klart vilka av lagen i vardera region som tog sig vidare till Allettan som började spelas strax efter jul. Hit tog sig de fem bästa lagen ur vardera grundserie och delades då in i två nya serier vid namnen Allettan Norra och Allettan Södra. Här kommer lagen möta varandra i 18 spännande omgångar med möten på såväl hemma- som bortaplan.

Matcherna i Allettan pågår fram till och med februari månad och efter det går vinnarna i de två serierna till den stora Hockeyettan-finalen. Vinnaren i denna stora final har en chans att klättra upp till Hockeyallsvenskan, då de belönas med en plats i playoffen dit.

Samtidigt som Allettan pågår får lagen som inte nådde hela vägen till en topp-5 placering i grundserien också fortsätta spela, då i Hockeyettans vårserier. Här möts lagen på nytt med ett möte vardera på hemmaplan och bortaplan. De fyra lag som presterar bäst i vardera serie går i sin tur till playoffen precis som lagen ifrån Allettan. Playoffen spelas sedan i flera olika steg tills det endast är fyra lag kvar.