Vi har tidigare gått igenom de tre andra hockeyettan serierna och nu har vi nått fram till den sista och nordligaste av serierna. Hockeyettan norra är en haltande serie där lagen spelat allt från nio till tretton matcher.

Serien består även av tio lag istället för tolv som resterande av hockeyettan serierna. Detta gör att grundserien spelas över arton omgångar istället för tjugotvå i den norra serien. Det är fem lag som tar sig vidare till Allettan även från den norra serien. Det är en kamp mellan sju lag om dessa platser där resterande tre lag får rikta in sig på att spela fortsättningsserie och försöka undvika negativt kval.

Tabellen – Hockeyettan Norra 

  1. Piteå – 26 poäng (12 spelade matcher)
  2. Östersund – 25 poäng (10 spelade matcher)
  3. Boden – 24 poäng (12 spelade matcher)
  4. Teg – 24 poäng (12 spelade matcher)
  5. Kalix – 18 poäng (11 spelade matcher)
  6. Kiruna AIF – 18 poäng (13 spelade matcher)
  7. Kiruna IF – 16 poäng (9 spelade matcher)
  8. Örnsköldsvik – 8 poäng (12 spelade matcher)
  9. Lejon – 5 poäng (10 spelade matcher)
  10. Vännäs – 4 poäng (11 spelade matcher)

Det är jämnt kring den sista Allettan platsen. Kiruna IF som har spelat 9 matcher har ett slagläge om den femte och sista Allettan platsen mot lokalkonkurrenten Kiruna AIF och Kalix som båda har spelat fler matcher än KIF. Topp fyra lagen kan nog redan nu ställa in sig på att få spela Allettan i vår om inte något av lagen tappar allt för mycket sista omgångarna.

Örnsköldsvik, Lejon och Vännäs har haft det tufft under säsongen och får rikta in sig på att spela fortsättningsserien under våren där det gäller att försöka undvika att hamna i botten och riskera negativt kval nedåt.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här