Foto: Bildbyrån

Det har gått lite mer än en månad sedan det stod klart att AIK Hockey Härnösand och Sundsvall skulle bli tilldelade platser i hockeyettan norra. Nu väljer dock Härnösand att tacka nej till platsen.

Hockeyettan Norra har haft två lag mindre i sin serie än vad övriga hockeyettan serier har haft och i och med att coronapandemin ställde till det med upp och nedflyttningar så valdes de två högst placerade lagen i hockeytvåan norra att få två platser i hockeyettan norra för att utöka serien till tolv lag.

Härnösand vann serien före Sundsvall och fick därmed platserna och det uppgavs att båda lagen hade tackat ja till platsen. Nu bekräftar dock Härnösand motsatsen och meddelar att laget blir kvar i hockeytvåan nästa säsong.

Detta är av ekonomiska själ. Coronaviruset har gjort att klubben tappat ekonomiskt och att spela i hockeyettan skulle inte bli ekonomiskt hållbart för klubben i detta läge.

Sundsvall har tackat ja till sin plats och detta gör att Hockeyttan norra inför nästa säsong nu har ojämt antal lag och behöver nu lösa situationen med att få ett lag till från hockeytvåan att ta steget upp i hockeyettan.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här