Foto: Bildbyrån

Frölunda HC är det första laget som är klart för SM-final 2019. Avancemanget säkrades med en 2-6-vinst på bortaplan i Coop Norbotten Arena. Totalt slutade matchserien 4-1 i matcher till Frölunda. 

Att Frölunda hade en bra chans att avancera till final var det nog många som trodde. Att man skulle göra det genom att utklassa serietvåan Luleå med 4-1 i matcher och dessutom avgöra med sex mål på bortaplan var det nog färre som hade tippat på.

Frölunda kontrollerade match fem från start till mål. Efter 0-2 redan i första perioden, efter mål från Samuel Fagemo och Anders Grönlund, lämnade finaltåget tidigt kvar Luleå på perrongen. I den andra perioden blev 0-2 sedan 0-3 genom Ryan Lasch och 0-4 genom Max Friberg. 0-5 kom två minuter in i den tredje perioden genom Simon Hjalmarsson, och resten vara bara transportsträcka mot ännu en final för Frölunda. Luleås mål gjordes av Isac Lundeström och Petter Emanuelsson, innan Anders Grönlund fastställde slutresultatet till 2-6.

Nu väntar antingen Färjestad eller Djurgården i final. Första finalmatchen spelas på söndag, 23/4. Vilka som börjar hemma är ännu inte bestämt.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
alexander@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här