Foto: Bildbyrån

David Ayres, vaktmästaren som spikade igen målburen i matchen mellan Carolina och Toronto, har varit den mest omtalade nyheten i NHL-media de senaste dagarna. Nu har en debatt väckt huruvida regeln för ”emergency backups” ska ändras.

En av de mest omtalade händelserna denna NHL-säsong var när vaktmästaren David Ayres fick hoppa in matchen mellan Carolina och Toronto. Ayres höll nollan i den tredje perioden och Carolina vann matchen med 6-3. De allra flesta såg incidenten som ett roligt inslag i en annars trött serielunks-match, men nu kan regeln komma att ändras.

Igår rapporterade, Bill Daly, NHLs regelansvarige, att regeln kommer att diskuteras i nästa ligamöte.

”Jag tycker att det är rimligt att ta upp frågan”, sa Daly. ”Det är något vi övervägt de senaste åren. Och de senaste två åren har det blivit ännu mer aktuellt, eftersom en målvakt har fått ersättas två gånger. När något sådant händer så väcks frågan igen, och folk börjar prata om huruvida det finns en bättre lösning på problemet”.

Den nuvarande regeln enligt följande: ”I en grunserie- och slutspelsmatch, om båda målvakterna i truppen är otillgängliga för spel, är lagen tillåtna att spela med varenda tillgänglig målvakt som de kan hitta”.

Många supportrar menar att regeln är en rolig krydda till NHL, och att den inte borde ändras. Ligamötet hålls på måndag och då kommer ett beslut att fattas.

Artikeln är skriven av:

Erik Eidissen– Sportskribent
erik@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här